صاینا نفسیصاینا نفسی، تا این لحظه: 10 سال و 11 ماه و 13 روز سن داره

saina

ویتامینهای عشق با فرزندمان

1393/11/13 10:01
نویسنده : شکوفه
178 بازدید
اشتراک گذاری

ویتامینهای عشق با فرزندان نوشته منصوره آرام فرد و احمد حلّت از جمله کتابهای جالبی است که در زمینه ارتباط والدین با فرزندان وجود دارید. من از بین 216 نکته ای که در این کتاب آمده 20 نکته را به اختصار در این پست آورده ام. حتما این کتاب را تهیه کنید؛ ضرر نمی کنید.

1- تا آنجائی که امکان دارد با کودک خود صحبت کنید. در هنگام صحبت، از نامش استفاده کنید. به این نکته اهمیت ندهید که او هنوز معانی لغات را نمی فهمد.

2- نسبت به گریۀ کودکتان عکس العمل نشان دهید. حتی زمانی که شما اطمینان دارید که پوشک بچه تان خشک و تمیز است و به اندازۀ کافی استراحت نموده است و تازه شیر خورده است، اجازه دهید که احساس کند که شما در کنار او هستید. او را در آغوش بگیرید تا آرامش پیداکند نگران نباشید که او ممکن است با این عمل شما بد عادت و لوس شود.

3- کودکتان را عادت دهید که در رختخواب خودش بخوابد.

4- مراسم خواب را برای کودکتان برگزار کنید. به طور ایده آل آماده شدن کودک برای خواب باید شامل نوازش کودک و زمان نزدیکی و محبت بین شما و او باشد. او باید. در این هنگام احساس امنیت و آرامش بیشتری کند. اگر علاقه مند است می توانید برای او کتاب یا ترانه های کودکانه بخوانید.

5- اوقاتی را با فرزندتان بگذرانید. با این کار کودک احساس می کند که برای شما مهم است.

6- بچه های خود را نوازش کنید. بچه ها نیاز دارند بطور منظم در آغوش گرفته شود و نوازش شوند. روزی چهار بار در آغوش گرفتن برای بقا، هشت بار در آغوش گرفتنی برای قوت گرفتن و شانزده بار در آغوش گرفتن برای رشد مفید است.

7- مرتب به بچه هایتان بگویید چقدر دوستشان دارید.

8- در حضور کودکتان کتاب بخوانید. هر رفتاری را که دوست دارید فرزندتان به طور اتوماتیک انجام دهد در مقابل او انجام دهید. کودکتان دقیقاً رفتارهای شما را کپی برداری می کند.

9- بتدریج وظایف روزانه را به او محول کنید. با این کار مشا فادات خوبی مثل مسئولیت پذیری، دقت، وقت شناسی و احترام گذاشت به افراد و چیزهای مختلف ار در تمام زندگی او ایجاد می کنید.

10- از زدن برچسب «خجالتی» به فرزندتان خودداری کیند. والدین وقتی دارند با دیگران صحبت می کنند، گاهی اوقات در جلوی خود کودک بیان می کنند که او خجالتی یا کمرو است واین اشتباهی بزرگ است! در چنین کودکانی که آنها را خجالتی می نامیم، این  گرایش ایجاد می شود تا شروع کنند در باره خود به عنون فردی خجالتی فکر کنند و سپس این  نقشه را پذیرفته و کامل نمایند، بدون اینکه بخواهند برای تغییر این وضعیت هرگونه تلاشی کنند.

11- فرزندتان را برای تعامل داشت با دیگران تشویق کنید. کودکان خجالتی را تشویق کنید تا با دیگران صحبت کرده، به آنها بپیوندد یا با آنها تعامل داشته باشند، چرا که برای آنها شانس تغییر وجود دارد.

12- فرزندتان را مورد تمسخر قرار ندهید. طرد شدن یا دوری گزینی اجتماعی و تمسخر همگی می توانند در ایجاد رفتار خجالتی نقش داشته باشند.

13- به ظاهر خود و فرزندتان اهمیت دهید.

14- بعضی مواقع اجازه دهید ه فرزندتان آشپزی کند.اگر فرزندتان در آشپزی به شما کمک کند و خودش نوع غذا را انتخاب کند، مسلماً غذای آماده شده ار با اشتهای بیشتری میل خواهد کرد. می توانید او را به سوپر مارکت ببرید تا مواد لازم برای غذای دلخواهش را انتخاب کند و سپس خریداری کنید و ...

15- به فرزندتان احترام بگذارید. چه زیباست که بدانید فرزندان ما از نظر ارزش انسان بودن با ما مساوی هستند. اگر با آنها مثل یک انسان بی ارزش رفتار کنیم این نگرش برای آنها درونی شده و آنها نیز می آموزند که خود را دوست نداشته باشند.

16- او را به کشیدن نقاشی تشویق کنید. می توانید کودک را با دادن مداد رنگی و کاغذ، برای نقاشی کردن تشویق نمود. نقاشی در تشکیل شخصیت و روان کودک اهمیت بسزایی دارد به او امکان می دهد تا مسائلی را که به صورت نامنظم برایش مطرح می شود به شکل منظمی درآورد. بعد از اینکه کودکتان نقاشی کشید، نقاشی های او را به دیوار اتاقش نصب کنید. با این عمل شما، کودک احساس لذت و مهم بودن می کند و دوباره تحریک میشود که نقاشی بهتری بکشد. همچنین می توانید به او یاد دهید که نقاشیهای کارت پستالی درست کند و آنها را به دوستانش هدیه دهد.

17- به او اجازۀ خرید کردن بدهید. فرزند شما میزانی از پولش را پس انداز می کند تا آنچه را که می خواند تهیه نماید. به او اجازه دهید که با سلیقه خودش خرید کند. اشکالی ندارد بگذارید فرزند شما مرتکب اشتباه شود تا از اشتباه خود درس بگیرد.

18- عروسک بازی قدرت تکلم فرزندتان را افزایش می دهد و باعث افزایش اعتماد به نفس در او می شود.

19- هوش هیجانی یکی از عوامل مهم موفقیت در محیطهای آموزش، حرفه ای و روابط اجتماعی است. هوش هیجانی عبارت است از آگاهی فرد از احساسات خود و دیگران، تشخیص هیجان ها و عواطف مختلف و کنترل و اداره آنها و توانایی همدلی کردن با دیگران.

20- خودخواهی فرزندتان در سن 4 و 5 سالگی طبیعی است. این خودمحوری به خاطر ناتوانی کودک از لحاظ فکری برای نگاه کردن به جهان به طریقی دیگر است. کودکان در این سن اسباب بازیهای محرک را جاندار تصور می کنند.  تصور کودکان از بارش باران ممکن است اینگونه باشد که یک نفر یک آب پاش بزرگ را خالی می کند. به جای جر و بحث با عقاید کودکان شرایطی را فراهم کنید که خودشان چیزی را تجربه کنند و نحوۀ تفکرشان را در مورد آن تغیید دهند. مثلاً می تونید به کودکان این آگاهی را بدهید که وقتی باران می بارد که ابرها در آسمان وجود داشته باشند.

 

پسندها (0)
شما اولین مشوق باشید!

نظرات (0)

niniweblog
تمامی حقوق این صفحه محفوظ و متعلق به saina می باشد